خطرات محلول های شیمیایی در لوله بازکنی

زمانی که گرفتگی لوله فاضلاب رخ می دهد، قطعا به دنبال راه حلی موثر برای رفع ان خواهیم گشت. بسیاری از افراد برای کاهش هزینه های لوله بازکنی استفاده از محلول های اسیدی را ترجیح می دهند، اما ناغافل از اینکه اسیب های زیادی را در پی خواهد داشت.

بخش های مختلفی از ساختمان ها به سیستم دفع فاضلاب مجهز هستند که کار دفع فاضلاب از این طریق صورت می گیرد. در طول روز میزان استفاده از این بخش ها متفاوت است و احتمال وقوع گرفتگی در هر کدام از انها متفاوت است.

هم اکنون مناطق مختلف تهران که به سیستم اکو (سیستم دفع فاضلاب شهری) مجهز هستند، فاضلاب کلیه قسمت های ساختمان به ان هدایت می شود. در نتیجه بروز کوچک ترین گرفتگی می تواند معضل بزرگی را ایجاد کند.

گرفتگی در هر قسمت از فاضلاب ساختمان می تواند ازار دهنده باشد و فرقی نمی کند که لوله فاضلاب سرویس بهداشتی باشد و یا اشپزخانه. ایده استفاده از محلول های شیمیایی برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب چند سالی بود که رونق داشت، اما به مرور زمان به علت اسیب هایی که داشتند امار استفاده از انها نیز کاهش یافته است.

استفاده محلول های شیمیایی لوله بازکن صنعتی می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد که در ادامه به بررسی ابعاد مختلف ان خواهیم پرداخت.

انواع اسیدهای شیمیایی لوله بازکن و خطرات احتمالی انها

محلول اسیدی لوله بازکن در بازار دارای انواع مختلف در غلظت های متفاوت است. هر کدام از این اسیدها با غلظت مختلف برای لوله های فاضلاب با گرفتگی های خاص تولید می شوند.

لوله فاضلاب ساختمان دارای انواع فلزی و پلاستیکی بوده که برای هر کدام از انها اسید مخصوص با غلظت مشخص وجود دارد. برخی از افراد بدون در نظر گرفتن این نکته از انها استفاده می کنند که این کار بسیار خطر افرین است.

لوله بازکنی با جوهر نمک

رفع گرفتگی لوله فاضلاب با جوهرنمک بیش از هر روش دیگری رواج دارد. این اسید به دلیل اینکه در دسترس تر است و بیشتر اوقات از ان برای جرم گیری سنگ توالت و کاشی ها استفاده می شود، بیشتر از سایر اسیدها برای رفع گرفتگی به کار می رود.

هیدروکلریک اسید یک محلول بی رنگ با فرمول شیمیایی (HCl) است. این اسید بسیاری قوی و خورنده با استفاده های صنعتی می باشد و در مصارف خانگی نیز برای جرم گیری کاربرد دارد.

در حین استفاده از جوهر نمک حتما از دستکش و ماسک مناسب استفاده کنید تا اسیبی به پوست شما وارد نشود. ماسک و عینک نیز می تواند از ورود بخار سمی ان به دهان و چشم شما جلوگیری کند.

این محلول ها را می توانید به راحتی از ابزار فروشی ها تهیه کنید. برای جابجایی، نگهداری و استفاده از انها حتما نکات ایمنی را در نظر بگیرید.

بسیاری از مراکز خدماتی توصیه می کنند این اسید را با اب مخلوط کنید که به دلیل ازاد شدن گازهای سمی به هیچ وجه توصیه نمی شود. گرما نیز یکی از فراورده های این واکنش بوده که اثار تخریبی ان بسیار زیاد است.

برخی نیز توصیه می کنند محلول جوهر نمک باید نیم ساعت درون لوله فاضلاب بماند، این می تواند پوسیدگی لوله های فاضلاب شما را به همراه بیاورد.

لوله بازکنی با سود سوز اور

محلول سود سوز اور یا سدیم هیدروکسید یک محلول لوله بازکنی قوی به شمار می رود. زمانی که گرفتگی لوله فاضلاب رخ می دهد برخی از این محلول برای رفع گرفتگی استفاده می کنند.

اما به دلیل اینکه خاصیت اسیدی بالایی دارد استفاده از ان برای لوله های فاضلاب قدیمی توصیه نمی شود، زیرا به سرعت لوله ها دچار پوسیدگی خواهند شد. اجرای لوله کشی فاضلاب یک بار برای همیشه انجام می گیرد و کوچک ترین ایراد نیز می تواند تعویض کلیه شبکه را به همراه داشته باشد.

طول عمر مفید لوله های فاضلاب بالای 30 سال است، اما استفاده از اسید ها می تواند این عمر مفید را کاهش دهد. لوله پوسیده به سرعت ترک برداشته و نم را به همراه خواهد اورد.

ماندن بیش از حد محلول سود اور درون لوله فاضلاب می تواند چسب لوله ها را باز کند. پس از ماندن طولانی مدت این محلول درون لوله ها خودداری کنید.

لوله بازکنی با وایتکس

آب ژاول یا هیپوکلریت سدیم که با نام های سفید کننده و وایتکس نیز شناخته می شوند. از این محلول برای گند زدایی، بو زدایی و سفید کردن سطوح استفاده می شود. اما برخی نیز بنا به شرایط مختلف از این محلول برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب استفاده می کنند.

اما ایا واقعا وایتکس می تواند انتظارات رو براورده کند؟ یا فقط تیری در تاریکی است. این محلول همانطور که گفته شد بیشتر خاصیت تمیزکنندگی دارد و از بین بردن عوامل ایجاد گرفتگی نظیر چربی، جرم و رسوب توسط انها کمی سخت است.

بیشتر این اسیدها و محلول ها به صورت مقطعی گرفتگی را رفع می کنند و رفع کامل ان نیازمند استفاده از ابزارهای مخصوص و استاندارد است تا لایه درونی لوله نیز لایروبی شود.

توصیه های لازم در مورد استفاده از محلول های شیمیایی برای رفع گرفتگی فاضلاب

محلول های شیمیایی که جهت رفع گرفتگی لوله فاضلاب در بازار عرضه می شوند دارای دو نوع هستند. نوع اول برای رفع گرفتگی های حاصل از چربی و لایه مواد غذایی درون لوله فاضلاب است. نوع دوم از این محلول های شیمیایی برای رفع گرفتگی حاصل از اجتماع مواد جامد نظیر مو می باشد.

نحوه استفاده از این محلول ها بر روی ان ها نوشته شده است در صورتی که این محلول ها را برای از بین بردن گرفتگی ترجیح می دهید، حتما دستور العمل انها را مطالعه کنید.

در نوع جامد و محلول انها را از دور از دسترس کودکان قرار دهید. طراحی برخی از این محلول ها در سال های اخیر کار دست کودکان داده است.

دقت کنید که تمامی این محلول هایی که پیش از این به انها اشاره کردیم درون لوله فاضلاب واکنش داده و گاز از خودشان متصاعد می کنند. برای حفظ سلامت ریه خود حتما نکات ایمنی را رعایت کنید.

برخی از مکان ها مانند حمام و توالت سیستم تهویه مناسب ندارند. در هنگام استفاده شرایط محیط را ارزیابی کنید.

مهمترین نکته در زمینه محلول های شیمیایی این است که در صورتی که از انها استفاده کردید و با شرکت لوله بازکنی تماس گرفتید، حتما به سرویس کار اطلاع بدهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *