دلایل استفاده از لوله بازکنی با فنر

لوله بازکنی حوزه ای است که برای انجام ان روش ها و ابزار الات مختلفی وجود دارد. دستگاه لوله بازکنی فنر یکی از این ابزار هایی است که در این خدمات مورد استفاده قرار می گیرد. از گذشته تاکنون روش ها و ابزار الات کاربردی برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب دچار تحولاتی بزرگی شده است اما در میان انها دستگاه فنر کارایی و ویژگی همواره مورد توجه قرار داشته است.

دستگاه فنر از دو قسمت فنر و موتور برقی تشکیل می شود و رایج ترین ابزار یک شرکت لوله بازکنی به حساب می اید. در حالت عادی کلیه فنی کاران شاغل در این حوزه به این ابزار مجهز هستند.

امروزه کلیه ساختمان ها به سیستم لوله کشی فاضلاب برای دفع فاضلاب مجهز هستند. کلیه فاضلاب تولید شده در ساختمان به واسطه لوله کشی فاضلاب به صورت کاملا بهداشتی دفع می شوند.

گرفتگی لوله های فاضلاب معضلی است که سیستم دفع فاضلاب را تهدید می کند و این احتمال وجود دارد که این ایراد در هر ساعت از شبانه روز رخ دهد و شبکه دفع فاضلاب ساختمان را مختل نماید. برخی از گرفتگی ها سطحی بوده و توسط ابزارالات دستی و ساده به راحتی از بین میروند و هزینه ای برای شما ندارند.

اما بسیاری از گرفتگی ها به قدری ازار دهنده و قوی هستند که از دست افراد معمولی و ابزار دستی کاری بر نمی اید. تماس با مراکز خدماتی معتبر تنها راه حل رفع فوری و کامل گرفتگی های شدید و ازار دهنده محسوب می شود.

در ابتدا باید بدانید که لوله بازکنی خدماتی است که در جهت رفع گرفتگی لوله فاضلاب به صورت کاملا بهداشتی صورت می گیرد و ابزار الاتی نظیر دستگاه فنر، پمپ تراکم هوا و واترجت در این فرایند به کار گرفته می شوند.

همانطور که اشاره کردیم دستگاه فنر رایج ترین ابزار مشترک بین مراکز خدماتی است. در ادامه به طور کامل به معرفی این دستگاه و کارایی و علت کاربرد این ابزار خواهیم پرداخت.

دستگاه لوله بازکنی فنر چیست؟

دستگاه لوله بازکنی فنر ابزاری است که نیروی لازم جهت رفع گرفتگی لوله فاضلاب از طریق موتور برقی ان به فنر القا می شود. این دستگاه مدل و اشکال مختلفی دارد که از گذشته تاکنون دچار تحول شده است.

تاریخچه این دستگاه به اوایل دهه 80 بر می گردد، زمانی که قابلیت های فنر برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب مورد توجه کارشناسان این حوزه قرار گرفت. ابتدا فنر ها به صورت دستی و یا دریل برقی به درون لوله فاضلاب ارسال می شدند که معایبی نیز داشتند.

دستگاه های امروزی به لحاظ ایمنی و فنی کارایی بالا تری دارند و همچنین قدرت موتور انها قابلیت تنظیم دارد. اوایل از یک دریل برای القای نیروی محرکه دورانی به فنر استفاده می کردند و این اینکار دقت و تجربه زیادی را طلب می نمود.

فنر و دستگاه نیرو محرکه انها تنها با کنار هم کارایی لازمه را خواهند داشت. شرکت های و مراکز معتبر موظف هستند تا برای انواع لوله های فاضلاب فنرهای مخصوص در متراژ مختلف تهیه نمایند. اینکار بیشتر هر چیزی جهت رعایت بهداشت محیط بوده و از سوی دیگر جهت رعایت مسائل فنی می باشد.

دستگاه فنر قابلیت رفع انواع گرفتگی ها را دارد اما لازمه انجام ان داشتن دانش فنی لازم جهت انتخاب فنر و روش مناسب است. دستگاه های امروزی برای کاهش خطرات احتمالی بهینه تر شده اند. دستگاه های قدیمی در زیر باران احتمال برقی گرفتگی توسط انها وجود دارد، زیرا بدنه ان کاملا فلزی می باشد.

قابلیت دوران معکوس نیز از ویژگی این دستگاه بوده و این توانایی را به فنی کار می دهد تا با استفاده از ان از پیچ خوردگی فنر جلوگیری نماید.

نحوه کار دستگاه فنر چگونه است؟

همانطور که گفتیم دستگاه فنر ابزاری است که از دو بخش موتور و فنر تشکیل می شود. فنر پس از عبور از محفظه دستگاه به داخل لوله فاضلاب فرستاده می شود. اولین قسمت تمامی لوله های فاضلاب یک سیفون یا زانویی دارد که لازم است فنر از ان بخش عبور کند. از نیروی محرکه موتور برای مواقعی که فنر سخت به درون لوله ها می رود، استفاده می کنند.

زمانی که قسمتی از فنر درون لوله قرار گرفت، زمان ان فرا می رسد تا با استفاده از نیروی جلو رونده دستگاه برای حرکت فنر به سمت گرفتگی به استفاده شود. در حین فنرزنی تکنسین خدماتی باید فنر را کاملا زیر نظر داشته باشند. نیروی جلو رونده باید تا زمانی استفاده شود که حرکت فنر درون لوله روان است. با مشاهده اولین گیر و یا سختی باید با جلو و عقب راندن فنر گیر فنر را از میان برداشت.

بسیاری استفاده از این دستگاه را راحت تلقی می کنند اما خطراتی مانند گیر کردن فنر درون لوله و گیر کردن دست بین فنر افراد تازه کار را تهدید می کنند. برای استفاده از این دستگاه باید حتما تجربه و تخصص کافی توسط فنی کار کسب شده باشد.

پس از رفع گرفتگی لوله فاضلاب توسط این دستگاه بار دیگر فنر ان را برای لایروبی دیواره های فنر درون لوله فرستاده می شود. به همراه این کار اب نیز برای خالی کردن لوله از هر گونه جرم و رسوب کارایی دارد.

دستگاه فنر علاوه بر اینکه برای رفع گرفتگی کاربرد دارد، با دوران خود درون لوله عمل لایروبی و رسوب زدایی لوله را انجام می دهد. بوهای بد فاضلابی نیز با استفاده از این دستگاه تا حدود زیادی رفع می شوند.

علت محبوبیت دستگاه فنر بین شرکت های لوله بازکنی

دستگاه فنر، واترجت و پمپ تراکم سه ابزار کاربردی مراکز خدماتی هستند. اما دستگاه فنر محبوبیتی چندین ساله دارد که بیش از هر چیزی به کارایی منحصر به فرد فنر ان باز می گردد.

واتر جت و پمپ تراکم هوا بیشتر برای گرفتگی های ارام و نیمه سخت کاربرد دارند. گرفتگی به وسیله دستمال کاغذی و چربی یا صابون که مقاومت زیادی را ایجاد نمی کنند مثال مناسبی برای اینگونه موارد است.

دستگاه لوله بازکنی با فنر ابزاری است که در تمامی موارد و شرایط کاربرد دارد. این ابزار در حالت گرفتگی های ارام و شدید حتی سیمانی به کار گرفته می شود. از فنر و سر فنر های فولادی برای از بین بردن موانع سخت استفاده می شود.

همچنین رسیدن فنر به محل گرفتگی یک مزیت محسوب می شود تا بین فنر و عوامل گرفتگی ارتباط موثر صورت بگیرد. این در حالی است که توسط سایر روش ها نیرویی که جهت رفع گرفتگی اعمال می شود از محل ورودی فاضلاب است و در موارد شدید کارایی نخواهد داشت.

دستگاه فنر با برقی معمولی راه اندازی می شود و در هر مکانی می توان از انها استفاده نمود. فنر های این دستگاه در متراژهای بلند نیز می تواند برای لوله های فاضلاب متراژ بلند استفاد شود.

حمل و نقل اسان دستگاه فنر نیز یک مزیت محسوب می شود. این دستگاه به راحتی توسط موتور سیکلت به همراه انواع فنر ان جابه جا می شوند و این امکان را به فنی کار می دهد تا در کمترین زمان ممکن در محل حاضر شوند.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب توسط دستگاه فنر چه مواردی را در بر می گیرد؟

به طور کلی دستگاه فنر برای انواع گرفتگی ها کابرد دارد و فرقی نمی کند که لوله فاضلاب از چه نوعی است. دستگاه فنر قابلیت های فراوانی دارد که استفاده از ان را در هر شرایطی اسان می کند.

برای رفع انواع گرفتگی ها با هر شدتی فنر مخصوص با متراژ مشخص وجود دارد. تنها قطر لوله فاضلاب بخش های مختلف ساختمان با یک دیگر متفاوت است و به تشخیص فنی کار فنر برای رفع ایراد انتخاب می شود.

تنها در مواقع گرفتگی توالت فرنگی باید احتیاط شود و از فنر های نرم تر استفاده شود و یا اینکه به طور کامل توالت فرنگی را برداشته و فنر زنی از لوله فاضلاب ان انجام شود.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب توسط دستگاه فنر موارد زیر را در بر می گیرد:

  • رفع گرفتگی لوله فاضلاب توالت ایرانی و فرنگی
  • رفع گرفتگی لوله فاضلاب حیاط و پارکینگ
  • رفع گرفتگی لوله فاضلاب پشت بام و بالکن ها
  • رفع گرفتگی لوله فاضلاب سینک ظرفشویی
  • رفع گرفتگی لوله فاضلاب کفشور حمام

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *