در حوزه لوله بازکنی دو دستگاه لوله بازکنی فنر و پمپ تراکم هوا از اصلی ترین و مهمترین ابزار کاربردی در این حوزه خدماتی به شمار می روند ، که هر کدام ساختار و طراحی منحصر به فرد خود را دارند که در ادامه به صورت تخصصی به بررسی هر کدام و مقایسه انها خواهیم پرداخت.
زمانی که شما با یک شرکت لوله بازکنی معتبر برای رفع گرفتگی لوله های فاضلاب تماس بگیرید ، همان ابتدا پس از شرح پروسه از شما اطلاعات اولیه در زمینه شدت و نوع گرفتگی سوال خواهد شد تا لوله بازکن به همراه ابزار موثر به محل اعزام شوند.
به خاطر داشته باشید خدمات لوله بازکنی جهت رفع گرفتگی صد در صدی لوله فاضلاب در انواع مختلف ان صورت می گیرد و این فرایند یک مکانیز فنی بر پایه جمع اوری اطلاعات و ارزیابی اولیه ، برنامه ریزی و مدیریت جز به جز مراحل انجام کار است.
گرفتگی و سد شدن مسیر عبور فاضلاب معضلی است امکان وقوع ان در شبکه فاضلاب هر ساختمانی وجود دارد اما اینکه چه نوع ابزار و روشی برای رفع انها موثر نیاز است به تجربه و مهارت بالایی دارد تا موثر ترین ابزار به کار گرفته شود.
تفاوت لوله بازکنی فنر با پمپ تراکم هوا در قیمت و نحوه استفاده از انها می باشد و هر کدام از ان دو با توجه به شرایط و نوع گرفتگی لوله های فاضلاب به کار گرفته می شود و مهارت لوله بازکن برای تشخیص شرایط استفاده بسیار مهم و حیاتی است.
دستگاه لوله بازکنی با فنر
به طور کلی فنر از اوایل دهه هفتاد وارد عرصه لوله بازکنی گردید و تاثیر بالایی از خود برای رفع انواع گرفتگی نشان داد ، فنرها به علت نیروی ناشی از حرکت دورانی که درون لوله دارند می توانند مسیر عبور فاضلاب را از هر گونه روسوبات و جرم ها پاک نمایند.
ابتدا فنر به روش های مختلف به صورت دستی وارد لوله های فاضلاب می شد و با تکان دادن ان مسیر عبور فاضلاب در موارد سطحی گرفتگی ها رفع می شدند ، اما در برخی موارد ممکن بود که فنر درون لوله پیچ و تاب خورده و گیر کند و به سختی از انها خارج شوند.
به عنوان مثال در موارد گرفتگی لوله حمام و ظرفشویی که به علت ورود مو ، خاک ، چربی و اجرامی که با انباشته شدن درون لوله سبب ایجاد گرفتگی های ارامی درون انها می شوند و فاضلاب به کندی عبور می کند ، در این مواقع استفاده از فنرهای دستی نیز می تواند گرفتگی ها را از میان بردارد.
دستگاه لوله بازکنی فنر ابزاری برای افزایش چشمگیر حرکت ارتعاشی و دورانی فنرها درون لوله فاضلاب است تا بتوان جرم های سخت و سفت شده را از میان برداشت و همچنین با دوران معکوس خارج کردن ان از لوله ها اسان تر شده است.
اولین روش و ابزار کاربردی یک شرکت لوله بازکنی مجاز و معتبر استفاده از دستگاه لوله بازکنی با فنر می باشد که بسیاری به ان فنر برقی یا لوله بازکن برقی نیز می گویند و اولین دستگاه صنعتی تولید شده برای این حوزه محسوب می شود.
دریل برقی نیز ابزاری بود که برای لوله بازکنی فنر مورد استفاده قرار می گرفت اما به دلیل اینکه خطراتی که در حین استفاده برای افراد لوله بازکن داشت زیاد مورد استقبال قرار نگرفت و به زودی دستگاه های پیشرفته و ایمن جایگزین انها شد.
اکنون شاهد ورود دستگاه لوله بازکنی با فنر پیشرفته و مدرن به این عرصه هستیم که کارایی و قدرت بالایی برای رفع گرفتگی ها دارند و همچنین نکات ایمنی در انها نیز لحاظ شده است تا فنی کاران با ارامش خاطر مشغول به کار شوند.
روش کار با دستگاه لوله بازکنی با فنر
روشکار با دستگاه لوله بازکنی فنر متناسب با سختی و نوع گرفتگی طرز استفاده ان نیز تغییر خواهد نمود ، اما یک روش کار کلی برای انها وجود دارد و ریزه کاری های فنی و نحوه حل مسائل جزئی به مهارت و تجربه لوله بازکن بستگی دارد.
- لوله بازکن پس از حضور در محل و ارزیابی اولیه از شدت گرفتگی ابتدا فنر معمولی را از درون دریچه مخصوص عبور داد و سپس ان را وارد لوله فاضلاب و با خم کردن ان را وارد لوله می کنند.
- سپس توسط دکمه تعبیه شده روی دستگاه قدرت دوران و جهت ان را تعیین می نمایند که یک حالت ان رو به جلو می باشد و این حرکت تا محل گرفتگی برای لایروبی لوله ادامه می یابد.
- از دکمه دوران معکوس برای رفع گیر و بازگشت فنر و خارج کردن ان استفاده می شود تا از قلاب شدن فنر و خم و شکست شدن ان جلو گیری شود.
- حرکت دورانی و ارتعاشی فنر به واسطه اهرمی مخصوص و سه نظام تعبیه شده درون ان به فنر ها منتقل می شود و می تواند هر گونه جرم و کثیفی را از میان بردارد.
- در مواردی که فنر معمولی چاره ساز نباشد ، از فنر های فولادی و متراژ بالا برای رفع ان استفاده خواهد شد زیرا هر چی فنر ضخیم تر باشد نیروی وارده نیز بیشتر می شود.
- مرحله پایانی تست عبور فاضلاب و شستشو و رفع بوی بد فاضلاب با استفاده از شوینده ها می باشد تا عمل لایروبی لوله از جرم و چربی صورت گیرد.
لوله بازکنی با پمپ تراکم هوا
لوله بازکنی با دستگاه پمپ تراکم هوا بعد از دستگاه فنر بسیار پرکاربرد می باشد و مورد استفاده بسیاری از شرکت های لوله بازکنی قرار می گیرد و ساز و کار متفاوت تری برای رفع گرفتگی دارد.
هوای دمیده شده درون لوله باعث رفع گرفتگی می شود و لوله بازکن باید تمامی نکات مورد نیاز جهت اعمال فشار صد در صدی هوا به درون لوله فاضلاب را مد نظر داشته باشد و از هدر رفت ان جلوگیری کند.
این دستگاه نیز همانند دستگاه فنر قابلیت حمل اسان و جابجایی را دارد و بیشتر توسط شرکت لوله بازکنی مجاز در تهران مورد استفاده قرار می گیرد زیرا افراد سودجو قادر به سودجویی از مشتریان توسط ان را ندارند.
این دستگاه دارای قابلیت تنطیم فشار بوده و برای رفع انواع گرفتگی مناسب می باشد و زمانی استفاده از ان مطرح می شود که دیگر دستگاه فنر چاره ساز نباشد.
مزیت مشترک این دو دستگاه سبکی و راه اندازی انها با برق تک فاز می باشد و این امکان وجود دارد تا در تمامی شرایط به راحتی به کار گرفته شوند.
بدون دیدگاه